Romaanikurssi - Itseopiskelukurssi

Tervetuloa EasyWriten - kirjallisuusperheeseesi!

Jäikö sinulta väliin suosittu kevään kirjoittajakurssimme. Nyt sen voi katsoa itseopiskelumateriaalina koska tahansa. Kurssi sisältää 20 tallennettua kirjailija Johanna Holmströmin ja kirjailija Leena Parkkisen opetusvideota, runsaan määrän kirjallista opetusmateriaalia, vierailevien kirjailijoiden luentoja ja tehtäviä. Voit katsoa videot ja opetusmateriaalin omaan tahtiin.

Romaanikurssin tavoite on antaa sinulle se, mitä tarvitset hyvän romaanin kirjoittamiseen. Oletko valmis toteuttamaan unelmasi?

 

Videotunnit

Kurssin varsinainen oppimisvaihe tapahtuu 10 ensimmäisen moduulin aikana. Viikoittain saat pääsyn uuteen moduuliin, joka sisältää kirjoitettua materiaalia ja video-oppitunnin kirjoittamisesta. Kirjallinen materiaali on koottu opettavaisella sekä inspiroivalla tavalla ja se sisältää selityksiä, esimerkkejä ja harjoituksia. Videotunnilla selitämme lisää kyseisen viikon teemaa. 

 

Inspiraatiowebinaarit

Inspiraatiowebinaareilla vierailee tunnettuja suomalaisia kirjailijoita, jotka pitävät inspiroivan webinaarin sekä vastaavat kysymyksiin.

 

Tekstinpalaute - opi vastaanottamaan ja antamaan rakentavaa kritiikkiä

Kurssilla käydään läpi asioita, joita tarvitset saadaksesi romaanisi kirjoitettua, mukaan lukien käsikirjoituksen muokkaaminen ja saaminen valmiiksi lähetettäväksi kustantamoon. Keskitymme muun muassa muokkaamiseen sekä kritiikin antamiseen ja vastaanottamiseen. Osana kurssia kokenut toimittaja antaa sinulle palautetta kirjasi yhteenvedosta ja valinnaisesta tekstistä (maks. 1000 sanaa). 

 

Käsikirjoituksen kehittäminen

Jos olet ostanut Standardi- tai Propaketin kuuluu sinulle kurssin hintaan käsikirjoituksen kehittäminen. Toimittaja käy tarkasti läpi käsikirjoituksesi, katsoen sitä, että mikä toimii ja mitä pitää vielä kehittää. Saat vinkkejä esimerkkeineen siitä, miten pystyt työstämään käsikirjoitustasi paremmaksi. Tämä on sinulle suuri etu, kun haluat saada kustantajan huomion. Voit lähettää käsikirjoituksesi, milloin vain kurssin aikana toimittajalle luettavaksi.

Standardipaketti: Käsikirjoituksen kehittäminen 1 (maks. 17 500 sanaa, n. 50 sivua + tiivistelmä). Saat vähintään 1 sivun kirjallista palautetta ja kommentteja suoraan käsikirjoitukseesi.

Propaketti: Käsikirjoituksen kehittäminen 4 (maks. 70 000 sanaa, n. 200 sivua + tiivistelmä). Saat kirjoitettua palautetta ja kommentteja suoraan käsikirjoitukseesi. Lisäksi saat tunnin keskustelumahdollisuuden toimittajan kanssa, suullisesti tai kirjallisesti.

Oma työ

Kun olet oppinut käsikirjoituksen teon, on kyse kirjoittamisesta, kirjoittamisesta, kirjoittamisesta. Kirjoitustaidon kehittämiseen tarvitaan koulutusta ja oivallusta. Monet kurssin osallistujista saavat ensimmäiset ahaa -kokemuksensa jo kurssin alussa ja huomaavat nopeasti, kuinka he voivat parantaa tekstejään. Kurssin täysimääräisen hyödyntämiseksi suosittelemme, että varaat aikaa kirjoittaa päivittäin - vaikka ehtisit tehdä sitä vain 10 minuuttia.

Aikaa ei ole aina helppo löytää jokapäiväisessä elämässä, joten kurssi on suunniteltu siten, että sinulla on koko vuosi aikaa käydä kaikki asiat läpi. Tämä tarkoittaa, että voit valita oman aikataulun ja suorittaa kurssin omassa tahdissasi. Joten et menetä mitään, vaikka joudut matkustamaan jonkin aikaa tai sinulla on esimerkiksi viikko vapaata.

 

Henkilökohtainen ohjaus

EasyWrite-tiimi on käytettävissäsi koko kurssin ajan. Mikään kysymys ei ole tyhmä, sillä on aina joku muukin, joka ihmettelee täsmälleen samaa!

Sinulla on pääsy kurssin sisältöön koko kurssivuoden ajan, joten sinä voi työskennellä oman tahtisi mukaisesti. Ja saat rohkaisua, tukea ja vastauksia kysymyksiisi, niin kauan kuin haluat.

 

Kysymyksiä?

- Jos sinulla on teknisiä kysymyksiä, haluat tietoa kurssista tai EasyWritesta, lähetä sähköpostia osoitteeseen: post@easywrite.fi

- Jos sinulla on kysyttävää maksuista, jotka eivät koske laskua tai vastaavia, lähetä sähköpostia osoitteeseen webpay@svea.fi tai ota yhteyttä SVEAan puhelimitse: 09 4242 3092

 

Tervetuloa kirjallisuusperheeseesi! Odotamme innolla saavamme auttaa sinua saavuttamaan unelmasi. 

)

Tästä löydät kurssisuunnitelmasi!                                                

 

PÄIVÄMÄÄRÄ

TEEMA

KUVAUS

Viikko 1

 

Suunnittele tarinasi ja testaa ideasi

 

 

Moduuli 1

Opit eri lajeista, mistä tarina koostuu ja miten voit kehittää ideaasi luodaksesi kokonaisen romaanin.

 

 

Videotunti 1

 

Keskustelemme siitä, mistä tarina oikeastaan koostuu (älä huolehdi, kaikista tarinoista ei tule samanlaista, vaikka käyttäisimme samaa metodia). Keskustelemme myös siitä, miten voit kehittää omaa ideaasi ja miten kirjoitat tiivistelmän (josta sitten saat toimittajalta palautetta).

 

 

 

Viikko 2

 

Toimivan juonen luominen ja tarinan rakenne

 

 

Moduuli 2

Hyvä tarina tarvitsee kunnon selkärangan. Opit kirjoittamaan tarinan, jossa lukijalla on helppoa seurata sen tapahtumia.
 

 

 

Videotunti 2 

 

 

Käymme läpi suunnittelun sekä dramaturgian ja kerromme sinulle, kuinka voit rakentaa tarinasi niin, että vangitset lukijan huomion ja että lukija haluaa lukea eteenpäin. Käytämme esimerkkinä Pixar-mallia ja tarinaa kolmena näytöksenä.

 

Palauta tehtäväsi "Punainen lanka" viimeistään sunnuntaina 11.12. klo 23:59.

Palauta tehtäväsi palautetta varten. Lataat sen Tehtävät-kohtaan viimeistään su 11.12. klo 23:59.

 

 

 

 

Viikko 
Luo unohtumattomia henkilöhahmoja

 

 

Moduuli 3

Opit luomaan jännittäviä hahmoja, jotka vievät tarinaa eteenpäin ja joita lukija haluaa vain lisää. Me käymme läpi myös sen, mitä sinun PITÄÄ antaa hahmoillesi, jotta tarina olisi mukaansatempaava.

 

 

Videotunti 3

Tutkimme jännittävää teemaa "hahmot". Kuinka kehität kiehtovia hahmoja, uskottavan päähenkilön ja miten luodaan hahmokehitys?

 

 

 


Viikko 

Aika, kertoja ja näkökulma

 

 

Moduuli 4

Kuka kertoo tarinasi ja miten? Ajan, kertojan ja näkökulman valinta vaikuttaa lukukokemukseen. Opit tekemään parhaat valinnat tarinallesi.

 

Videotunti 4

 

Käymme läpi sen, mitä sinun tulisi pitää mielessä valitessasi aika, kertoja ja näkökulma. 

 

 

 

Viikko 

 

Hyvä alku ja toimivat kohtaukset

 

 

Moduuli 5

Opit, miten vangitset lukijan mielenkiinnon jo ensimmäisellä sivulla ja miten ylläpidät hänen mielenkiintoaan, kuinka jaat tarinasi kohtauksiin ja lukuihin sekä mitä jokaisen kohtauksen tulisi sisältää toimiakseen. Romaani on kuin palapeli, palaset on asetettava tietyllä tavalla, jotta kokonaisuus olisi mahdollisimman hyvä.

 


Videotunti 5 

 

Keskustelemme, mikä tekee kirjan ensimmäisistä sivuista kiehtovia ja miten järjestät ja jäsennät kohtauksesi parhaiten.

 

Palaute toimittajalta tiistaina

Saat palautetta toimittajalta koskien tehtävääsi Punainen lanka-aikataulua ja saat tietää, mikä toimii parhaiten ja mitä sinun tulee kehittää. Löydät palautteen “Tehtävät > Palaute toimittajalta" - painikkeen alla 

 

 

 

Viikko

SHOW, DON'T TELL

 

 

Moduuli 6

Mitä "Show, don’t tell" todella tarkoittaa, ja miten käytämme sitä käytännössä? Yksi suurimmista haasteista, joita kirjailijat kohtaavat, on löytää tasapaino näyttämisen ja kertomisen välillä. Opi hallitsemaan tämän tärkeän otteen lopullisesti! 

 


Videotunti 6

 

Syvennymme käsitteeseen "Show, don’t tell", jotta opit tunnistamaan eron näyttämisen ja kertomisen välillä ja keskustelemme siitä, milloin meidän pitäisi käyttää erilaisia ​​otteita.

.

 

 

 

 Viikko 

Kieli ja kirjallisuustieteelliset käsitteet ja välineet

 

 

Moduuli 7

Opit käyttämään rytmiä, kieltä ja kirjallisuuden työkaluja, jotta lukija saa hyvän lukukokemuksen. Videotunti 7

Esitämme suuren kysymyksen: Mikä on kirjallinen laatu? Mikä on se pieni lisä, joka erottaa käsikirjoituksen kaikista muista julkaisijoiden kasauksista? Mitä temppuja voimme käyttää oman kielemme laadun parantamiseen ja voiko kirja olla hyvä ilman kirjallista laatua?

 

Valinnaisen tekstin (enintään 1000 sanaa) palauttaminen viimeistään su 15.1. klo 23:59.

Kaikille osallistujille tarjotaan mahdollisuus lukea toistensa tekstejä ja antaa sekä saada palautetta kolmen hengen ryhmissä. Saat mallin rakentavan palautteen antamiseksi kirjallisesta tekstistä. Tämä on erittäin hyödyllistä kehityksellesi kirjoittajana. Tekstit tarkastaa myös ammattimainen toimittaja. Palauta tehtävä "Tehtävät"-kohtaan viimeistään su 15.1. klo 23:59. 

 

 

 

Viikko 

Dialogi ja sisäinen puhe

 

 

Moduuli 8

Opit, mitä hyvän vuoropuhelun tulisi sisältää ja mitä sinun tulisi välttää. Käymme läpi, kuinka voit käydä sisäistä vuoropuhelua (ajatuksia ja pohdintoja) tehokkaasti, ja annamme myös esimerkkejä siitä, minkä muodon sinulla pitäisi olla käsikirjoituksessasi ja dialogeissasi.

 

 

Videotunti 8 

 

 

Puhumme siitä, kuinka voit kouluttaa omaa ääntäsi ja näytämme esimerkkejä hyvästä vuoropuhelusta ja vahvistamme hahmojesi ääniä.

 

     

 Viikko 

Muokkaus – harmaansävystä kullaksi

 

 

Moduuli 9

Älä pety, jos ensimmäinen luonnos on kaukana kirjasta, jonka aiot kirjoittaa. Se on vain raaka-ainetta! Autamme sinua strategioissa, joilla voit selviytyä muokkausprosessista. Saat lomakkeen, joka sisältää vaiheittaiset ohjeet ja neuvot siitä, miten voit käyttää meidän pilottiohjelmaa.

 

 

 

Videotunti 9 

 

 

Käymme läpi, miten ajatella muokkausprosessin aikana ja miten palautetta voidaan parhaiten käyttää.

 

 

 

 

 Viikko 

Paranna mahdollisuuksiasi tulla julkaistuksi

 

 

Moduuli 10

Opit kirjoittamaan saatekirjeen ja takakannen tekstin sekä mitä tulee pitää mielessä, kun lähetät käsikirjoituksesi julkaisijalle. Kuinka käsitellä kieltäytymistä ja muita takaiskuja? Saat myös käsityksen julkaisualasta, kirjoittajarahoituksesta ja siitä, kuinka lisätä mahdollisuuksiasi tulla kustantamon hyväksymäksi.

                     

 

 

Videotunti 10 

 

 

Yhteenveto kurssista ja puhumme julkaisusopimuksista sekä kirjailijaelämästä.

 

 

Palauta palautteesi viimeistään su 5.2. klo 23:59.

Sinun on nyt lähetettävä palaute kahdelle lukemallesi osallistujatekstille. Asiakirjat ladataan kohtaan "Tehtävät> Ryhmät" viimeistään su 5.2. klo 23:59. 

 

7.2.

Saat palautetta ryhmän osallistujilta ja kokeneelta toimittajalta.

 

Loppu ryhmän osalta

Kurssin ensimmäinen osa on nyt ohi ja voit jatkaa käsikirjoituksen parissa työskentelyä. Kurssimateriaali on tietysti saatavilla koko kurssin ajan.

 

* Päivämäärät voivat muuttua, joten muista tarkistaa kurssisuunnitelmaa säännöllisesti! 


Romaanikurssi (tavallinen)
Eur 500,00

EasyWriten digitaalinen romaanikurssi (10 kurssimoduulia)
• Kirjallinen palaute tiivistelmästä
• Kirjallinen palaute valinnaisesta tekstistä (1000 sanaa)
• 20 nauhoitettua videotuntia
• Inspiraatiowebinaareja
• Pääsy kurssin materiaaliin vuoden ajan

Romaanikurssi (standardi)
Eur 675,00

EasyWriten digitaalinen romaanikurssi (10 kurssimoduulia)
• Kirjallinen palaute tiivistelmästä
• Kirjallinen palaute valinnaisesta tekstistä (1000 sanaa)
• 20 nauhoitettua videotuntia
• Inspiraatiowebinaareja
• Pääsy kurssin materiaaliin vuoden ajan
• Käsikirjoituksen kehittäminen nro 1 (17 500 sanaa)

Romaanikurssi (pro)
Eur 950,00

EasyWriten digitaalinen romaanikurssi (10 kurssimoduulia)
• Kirjallinen palaute tiivistelmästä
• Kirjallinen palaute valinnaisesta tekstistä (1000 sanaa)
• 20 nauhoitettua videotuntia
• Inspiraatiowebinaareja
• Pääsy kurssin materiaaliin vuoden ajan
• Käsikirjoituksen kehittäminen nro 4 (70 000 sanaa, n. 200 sivua)
• Tunnin mittainen keskustelu toimittajan kanssa